Voorbereiden assessment

Je gaat deelnemen aan een assessment center bij Akerendam. Bekijk onderstaand filmpje om een indruk te krijgen van wat je kunt verwachten.

Waarom een assessment center?

Professioneel uitgevoerde assessment centers geven van alle beoordelingsinstrumenten het beste beeld over welke capaciteiten, talenten en vaardigheden je beschikt. Op grond van een assessment center is het mogelijk om vast te stellen wat jouw doorgroeipotentieel is en hoe je dat potentieel kunt realiseren.

Hoe ziet het assessment eruit?

Voorafgaand aan het assessment center ontvang je een uitnodiging met specifieke informatie over de procedure, zoals het doel van assessment center, waar en wanneer wij je verwachten. Het programma en de specifieke opdrachten krijg je op de dag zelf.

In het assessment center maken we altijd gebruik van meerdere onderdelen. Eén van de onderdelen, waarin we vooral naar concreet gedrag kijken, zijn de gedragssimulaties met bedrijfsgerichte acteurs. Hierin wordt de deelnemer geplaatst in een – voor de functie relevante en kritieke – situatie. Naast de simulaties gebruiken we ook een aantal andere relevante onderdelen, afhankelijk van de onderzoeksvraag. Dit kunnen schriftelijke opdrachten, persoonlijkheidsvragenlijsten en capaciteitentests zijn. Een interview vindt altijd plaats: hoe is de deelnemer op de huidige plaats terecht gekomen, wat drijft de deelnemer, wat zijn de ambities en welke sterke punten en leerdoelen benoemt iemand vanuit zichzelf?

In het assessment betrekken we het liefst leidinggevenden of vertegenwoordigers van HR uit de organisatie van de opdrachtgever. Zij observeren mee met de simulaties. Om zo objectief mogelijk te observeren krijgen ze van ons een korte training in ‘gedragsgericht kijken en luisteren’. De praktijksimulaties in dit assessment center, de rollenspellen, nemen wij digitaal voor de assessoren op, zodat die ook later nog hun beoordeling kunnen afstemmen.

Aan het einde van het assessment reflecteert de deelnemer op de dag: wat ging goed en wat ging minder goed? De resultaten van het assessment en ons advies beschrijven we in een heldere rapportage met tips om jezelf verder te ontwikkelen. Binnen vijf werkdagen nodigen we je uit om de rapportage met je te bespreken.

Hoe kan ik me voorbereiden?

Voorbereiden op een assessment center is verstandig! Hieronder vind je een aantal handige tips:

  • Wees uitgerust en reis ontspannen
    Een assessment is een intensieve dag. Zorg dat je goed uitgerust aan de dag kunt beginnen. Vertrek op tijd van huis en bedenk wat voor jou de meest ontspannende manier van reizen is. Als je ver weg woont, kun je eventueel een hotelovernachting in de omgeving van Bussum boeken. Wij helpen je hier graag bij.
  • Oefen: test jezelf!
    Capaciteitentests en andere assessmentonderdelen kun je oefenen. Uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam naar de effecten van testtraining, blijkt zelfs dat deelnemers met testervaring een voorsprong hebben op deelnemers die nog nooit een psychologische test hebben gedaan. Kijk eens op:

Omgang met gegevens

Akerendampsychologen werken volgens de beroepscode van het Nederland Instituut van Psychologen (NIP). Hierin staan de eisen, richtlijnen en gedragsregels waaraan het werk van een psycholoog moet voldoen, met als belangrijkste onderwerpen: verantwoordelijkheid, integriteit, respect en deskundigheid. Kijk voor meer informatie op www.psynip.nl.

Vragen?

Heb je nog vragen over het assessment center? Dan kun je uiteraard contact met ons opnemen via: het contactformulier, info@akerendam.nl of per telefoon 035 678 22 50.


“Houding en gedrag is een essentiële knop om aan te draaien voor succesvolle veranderingen.”

Comeniuslaan 25
1404 AB Bussum
Email: info@akerendam.nl
Telefoon: +31 (0)35 678 22 50