Team Akerendam

Robert Visser

Robert is één van de oprichters van Akerendam, dat vernoemd is naar de boerderij die jaren in zijn familie een rol speelde. Robert is Noord-Hollander en heeft de bijbehorende nuchterheid. Hou ’t simpel – dat is al lastig genoeg.
“Het klopt dat ‘de’ Akerendammer altijd vanuit betrokkenheid handelt. Toegankelijkheid, weten waarover je het hebt, ontzettend veel plezier in je vak – dat zijn typische kwaliteiten van ons bureau die we ook graag in contact met de klant overdragen. Ik durf te stellen dat wij niet zomaar psychologen zijn. We hebben iets te bieden, we hebben lef, we staan midden in de wetenschappelijke ontwikkelingen van dit vak. Tegelijk blijft het motto: ‘Als ’t simpel kan, hou ’t simpel’.” 
“Typisch Akerendam-denken kent vier hoofdthema’s: 1. De wil om te weten hoe iets werkelijk zit en daar ook je best voor doen. 2. Accepteren dat je ook niet alles weet – en daarvoor uitkomen, geen bullshit verkopen. 3. De weg naar het doel is zelden een rechte lijn. Er zijn genoeg situaties die vragen om tijdelijke aanpassingen – als je het doel maar voor ogen houdt. 4. Een Akerendammer kiest altijd positie. Voor ons geldt niet dat ‘geen beslissing ook een beslissing is’. Flauwekul. ‘Geen beslissing’ leidt nergens toe en is ook niet in het belang van de opdrachtgever. Ja, dat lijkt me behoorlijk Noord-Hollands nuchter.” Ja, dat lijkt me behoorlijk Noord-Hollands nuchter.”

Robert Visser

Marthe Oomens

Marthe Oomens

 
Robert is één van de oprichters van Akerendam, dat vernoemd is naar de boerderij die jaren in zijn familie een rol speelde. Robert is Noord-Hollander en heeft de bijbehorende nuchterheid. Hou ’t simpel – dat is al lastig genoeg.   Robert is één van de oprichters van Akerendam, dat vernoemd is naar de boerderij die jaren in zijn familie een rol speelde. Robert is Noord-Hollander en heeft de bijbehorende nuchterheid. Hou ’t simpel – dat is al lastig genoeg.
 
“Het klopt dat ‘de’ Akerendammer altijd vanuit betrokkenheid handelt. Toegankelijkheid, weten waarover je het hebt, ontzettend veel plezier in je vak – dat zijn typische kwaliteiten van ons bureau die we ook graag in contact met de klant overdragen. Ik durf te stellen dat wij niet zomaar psychologen zijn. We hebben iets te bieden, we hebben lef, we staan midden in de wetenschappelijke ontwikkelingen van dit vak. Tegelijk blijft het motto: ‘Als ’t simpel kan, hou ’t simpel’.” “Het klopt dat ‘de’ Akerendammer altijd vanuit betrokkenheid handelt. Toegankelijkheid, weten waarover je het hebt, ontzettend veel plezier in je vak – dat zijn typische kwaliteiten van ons bureau die we ook graag in contact met de klant overdragen. Ik durf te stellen dat wij niet zomaar psychologen zijn. We hebben iets te bieden, we hebben lef, we staan midden in de wetenschappelijke ontwikkelingen van dit vak. Tegelijk blijft het motto: ‘Als ’t simpel kan, hou ’t simpel’.”
 
“Typisch Akerendam-denken kent vier hoofdthema’s: “Typisch Akerendam-denken kent vier hoofdthema’s:1. De wil om te weten hoe iets werkelijk zit en daar ook je best voor doen. 1. De wil om te weten hoe iets werkelijk zit en daar ook je best voor doen.2. Accepteren dat je ook niet alles weet – en daarvoor uitkomen, geen bullshit verkopen. 2. Accepteren dat je ook niet alles weet – en daarvoor uitkomen, geen bullshit verkopen.3. De weg naar het doel is zelden een rechte lijn. Er zijn genoeg situaties die vragen om tijdelijke aanpassingen – als je het doel maar voor ogen houdt. 3. De weg naar het doel is zelden een rechte lijn. Er zijn genoeg situaties die vragen om tijdelijke aanpassingen – als je het doel maar voor ogen houdt.4. Een Akerendammer kiest altijd positie. Voor ons geldt niet dat ‘geen beslissing ook een beslissing is’. Flauwekul. ‘Geen beslissing’ leidt nergens toe en is ook niet in het belang van de opdrachtgever. 4. Een Akerendammer kiest altijd positie. Voor ons geldt niet dat ‘geen beslissing ook een beslissing is’. Flauwekul. ‘Geen beslissing’ leidt nergens toe en is ook niet in het belang van de opdrachtgever.Ja, dat lijkt me behoorlijk Noord-Hollands nuchter.” Ja, dat lijkt me behoorlijk Noord-Hollands nuchter.”

Oprichter Akerendam

Lees over Robert

Rolf van der Meer

“Het gaat in mijn professie om persoonlijke aandacht, empathie en vakkennis.”
“Mensen weten zelf vaak prima wat goed gaat, niet meer werkt en wat ze kunnen veranderen om beter te functioneren. Dat hoef ik ze dus niet te vertellen. Het gaat erom dat je dat ene cruciale zetje geeft, zodat ze zelf tot inzicht komen, aan de slag gaan en verder komen. Daar wil ik ze wel graag mee helpen. Dus voer ik gesprekken. Gesprekken die leiden tot inzicht en handelen. Gesprekken die ertoe doen. Ik stel vragen, soms om te provoceren, maar altijd om tot denken aan te zetten. Dan moet je niet met afstandelijke analyses komen. Ontregelen heeft een doel, de comfortzone is veilig, maar leidt niet tot echt inzicht als het anders moet.” 
“Mensen willen graag samen werken aan hun organisatie. Ze willen dat hun werk past bij wat zij persoonlijk in hun leven belangrijk vinden. Samen innoveren, samen resultaat behalen, samen kunnen nadenken, samen betekenis kunnen geven aan het teamdoel. Daag uit. Leg ‘de lat’ hoog. Uitdagende, ambitieuze doelstellingen zorgen ervoor dat slimme ambitieuze mensen met veel energie, met meer betrokkenheid en creatiever zoeken naar oplossingen. Die mensen ervaren uitdaging positief: “ze denken dat ik dat kan, ik voel me gewaardeerd”.

Rolf van der Meer

Oprichter Akerendam

Lees over Rolf

Ruben Kooy

Voormalig topsporter (basketbal) en organisatiepsycholoog Ruben Kooy werkt sinds 2011 bij Akerendam. 
“Topsport heeft jaren mijn leven bepaald. Het heeft me veel opgeleverd dat ik nu ook gebruik tijdens mijn werk. Het valt mij op dat er veel parallellen zijn tussen sportteams en teams in organisaties. Veel discipline hebben; verliezen snel verwerken en er weer voor gaan; enthousiast en gedreven om doelen te behalen, het liefst samen! En vertrouwen hebben en openheid. Dit zijn elementen die ik altijd meeneem en een versnellend effect hebben bij onder andere teamontwikkeling.” 
“Het allerbelangrijkst daarbij is openheid. Een trainer die een speler naar de kant haalt zonder uitleg te geven, leden van het team die hun kaarten tegen de borst houden tot frustratie van de teamgenoten, zo gaat het dus niet werken. Ik wil individuen, teams en organisaties echt verder helpen. Dat wil ik ook overbrengen in alles wat ik voor klanten doe.” 
“Door dingen te benoemen die ik waarneem, doorbreek ik snel patronen en breng mensen in een actiestand. Ik ben goed in dingen klein en simpel maken en een start te maken om te komen tot goede resultaten. Just do it!”

Ruben Kooy

Ruben Kooy

 
Voormalig topsporter (basketbal) en organisatiepsycholoog Ruben Kooy werkt sinds 2011 bij Akerendam.   Voormalig topsporter (basketbal) en organisatiepsycholoog Ruben Kooy werkt sinds 2011 bij Akerendam.
 
“Topsport heeft jaren mijn leven bepaald. Het heeft me veel opgeleverd dat ik nu ook gebruik tijdens mijn werk. Het valt mij op dat er veel parallellen zijn tussen sportteams en teams in organisaties. Veel discipline hebben; verliezen snel verwerken en er weer voor gaan; enthousiast en gedreven om doelen te behalen, het liefst samen! En vertrouwen hebben en openheid. Dit zijn elementen die ik altijd meeneem en een versnellend effect hebben bij onder andere teamontwikkeling.” “Topsport heeft jaren mijn leven bepaald. Het heeft me veel opgeleverd dat ik nu ook gebruik tijdens mijn werk. Het valt mij op dat er veel parallellen zijn tussen sportteams en teams in organisaties. Veel discipline hebben; verliezen snel verwerken en er weer voor gaan; enthousiast en gedreven om doelen te behalen, het liefst samen! En vertrouwen hebben en openheid. Dit zijn elementen die ik altijd meeneem en een versnellend effect hebben bij onder andere teamontwikkeling.”
 
“Het allerbelangrijkst daarbij is openheid. Een trainer die een speler naar de kant haalt zonder uitleg te geven, leden van het team die hun kaarten tegen de borst houden tot frustratie van de teamgenoten, zo gaat het dus niet werken. Ik wil individuen, teams en organisaties echt verder helpen. Dat wil ik ook overbrengen in alles wat ik voor klanten doe.” “Het allerbelangrijkst daarbij is openheid. Een trainer die een speler naar de kant haalt zonder uitleg te geven, leden van het team die hun kaarten tegen de borst houden tot frustratie van de teamgenoten, zo gaat het dus niet werken. Ik wil individuen, teams en organisaties echt verder helpen. Dat wil ik ook overbrengen in alles wat ik voor klanten doe.”
 
“Door dingen te benoemen die ik waarneem, doorbreek ik snel patronen en breng mensen in een actiestand. Ik ben goed in dingen klein en simpel maken en een start te maken om te komen tot goede resultaten. Just do it!” “Door dingen te benoemen die ik waarneem, doorbreek ik snel patronen en breng mensen in een actiestand. Ik ben goed in dingen klein en simpel maken en een start te maken om te komen tot goede resultaten. Just do it!”

Directeur

Lees over Ruben

Ruben Kooy

Ruben Kooy

 
Voormalig topsporter (basketbal) en organisatiepsycholoog Ruben Kooy werkt sinds 2011 bij Akerendam.  Voormalig topsporter (basketbal) en organisatiepsycholoog Ruben Kooy werkt sinds 2011 bij Akerendam.
 
“Topsport heeft jaren mijn leven bepaald. Het heeft me veel opgeleverd dat ik nu ook gebruik tijdens mijn werk. Het valt mij op dat er veel parallellen zijn tussen sportteams en teams in organisaties. Veel discipline hebben; verliezen snel verwerken en er weer voor gaan; enthousiast en gedreven om doelen te behalen, het liefst samen! En vertrouwen hebben en openheid. Dit zijn elementen die ik altijd meeneem en een versnellend effect hebben bij onder andere teamontwikkeling.” “Topsport heeft jaren mijn leven bepaald. Het heeft me veel opgeleverd dat ik nu ook gebruik tijdens mijn werk. Het valt mij op dat er veel parallellen zijn tussen sportteams en teams in organisaties. Veel discipline hebben; verliezen snel verwerken en er weer voor gaan; enthousiast en gedreven om doelen te behalen, het liefst samen! En vertrouwen hebben en openheid. Dit zijn elementen die ik altijd meeneem en een versnellend effect hebben bij onder andere teamontwikkeling.”
 
“Het allerbelangrijkst daarbij is openheid. Een trainer die een speler naar de kant haalt zonder uitleg te geven, leden van het team die hun kaarten tegen de borst houden tot frustratie van de teamgenoten, zo gaat het dus niet werken. Ik wil individuen, teams en organisaties echt verder helpen. Dat wil ik ook overbrengen in alles wat ik voor klanten doe.” “Het allerbelangrijkst daarbij is openheid. Een trainer die een speler naar de kant haalt zonder uitleg te geven, leden van het team die hun kaarten tegen de borst houden tot frustratie van de teamgenoten, zo gaat het dus niet werken. Ik wil individuen, teams en organisaties echt verder helpen. Dat wil ik ook overbrengen in alles wat ik voor klanten doe.”
 
“Door dingen te benoemen die ik waarneem, doorbreek ik snel patronen en breng mensen in een actiestand. Ik ben goed in dingen klein en simpel maken en een start te maken om te komen tot goede resultaten. Just do it!” “Door dingen te benoemen die ik waarneem, doorbreek ik snel patronen en breng mensen in een actiestand. Ik ben goed in dingen klein en simpel maken en een start te maken om te komen tot goede resultaten. Just do it!”

Albert Klompé

Van huis uit klinisch en organisatiepsycholoog brengt Albert zo’n 20 jaar directeurschap met zich mee: zo was hij directeur van bureau Boertien & Partners, vervolgens als Senior Director eindverantwoordelijk voor de Oracle University en daarna Director Assessment & Development Services bij GITP. Met al zijn kennis en ervaring – hij spreekt de taal van de bestuurders – past Albert perfect bij Akerendam.  
“Het mooie van mijn vak vind ik dat we voortdurend bezig zijn om organisaties beter te maken vanuit de psychologie. We zetten de mens centraal. Vaak maak je mee dat er tussen het management en de ‘werkvloer’ een kloof ontstaat, die tot behoorlijk wat misstanden kan leiden en veel druk kan neerleggen bij de werknemer. Ik vind het fascinerend om te kijken hoe je al die verschillende agenda’s toch op de een of andere manier kunt samenbrengen.” 
“Mijn adviesstijl is laagdrempelig. Ik vind het belangrijk om contact te maken en eerst de vraag helder te hebben. Daarna gaat het snel. Als psycholoog kun je van mij verwachten dat ik niet schroom om snel tot de kern door te dringen, door vragen te stellen die je echt tot nadenken zetten en door nieuwe en onverwachte invalshoeken toe te voegen. Ik zal je confronteren met zaken die inconsistent zij, mijn kracht is om lastige zaken bespreekbaar te maken zonder dat het heavy wordt.”
“Daarnaast ben ik een rendementsdenker, ik werk voor elke bijeenkomst uitgebreide draaiboeken uit. Tegelijkertijd is de praktijk dat ik mijn draaiboeken altijd loslaat en dat dit altijd leidt tot een 2.0 versie, die zonder de 1.0 versie niet op dat niveau zou zijn gekomen. Uiteraard is dat alles alleen mogelijk als je het uitdenkt in co-creatie met de klant. Dat is essentieel. En laat dat nou net een van de belangrijkste opvattingen zijn van Akerendam!” 

Albert Klompé

Psycholoog

Lees over Albert

team-akerendam-coenraad

Coenraad van Haren

“Ik zet persoonlijke betrokkenheid op nummer 1. Elk traject begint met kijken, met de situatie doorkrijgen. Gedragsharde observatie in het hier en nu. Als ik met een project bezig ben, dan vind ik er ook wat van.”
 “Ik ben een familieman, vind het heel ontspannend om uitgebreid te koken of er samen met de hond op uit te trekken. Werken met mensen vind ik interessant, het in beweging krijgen van mensen, groepen en organisaties. Soms is de kleinste oplossing al een grote stap. Dat is dan ook goed. We staan bekend als een no-nonsense bureau. Dat soms geen blad voor de mond neemt. In vakmatig opzicht uiteraard, maar ook vanuit het perspectief van bedrijfsprocessen en economie. Daar wordt de klant alleen maar beter van, ook al is onze eerlijkheid niet altijd even prettig om te horen.” 
“Assessments maken een belangrijk deel uit van ons werk. Ook daarin zetten we betrokkenheid voorop. Na een assessment nemen we de uitkomsten daarvan ook eerst door met de kandidaat. We bespreken verbeterpunten, valkuilen, geven aan waar er licht zit tussen de wensen van de opdrachtgever en de performance van de kandidaat. Heel vaak begeleiden we kandidaten ook tijdens de eerste maanden in hun nieuwe job. Eigenlijk is een project nooit afgerond: er is altijd verdieping in aan te brengen.” 

Coenraad van Haren

“Ik zet persoonlijke betrokkenheid op nummer 1. Elk traject begint met kijken, met de situatie doorkrijgen. Gedragsharde observatie in het hier en nu. Als ik met een project bezig ben, dan vind ik er ook wat van.”

“Ik zet persoonlijke betrokkenheid op nummer 1. Elk traject begint met kijken, met de situatie doorkrijgen. Gedragsharde observatie in het hier en nu. Als ik met een project bezig ben, dan vind ik er ook wat van.”
“Ik ben een familieman, vind het heel ontspannend om uitgebreid te koken of er samen met de hond op uit te trekken. Werken met mensen vind ik interessant, het in beweging krijgen van mensen, groepen en organisaties. Soms is de kleinste oplossing al een grote stap. Dat is dan ook goed. We staan bekend als een no-nonsense bureau. Dat soms geen blad voor de mond neemt. In vakmatig opzicht uiteraard, maar ook vanuit het perspectief van bedrijfsprocessen en economie. Daar wordt de klant alleen maar beter van, ook al is onze eerlijkheid niet altijd even prettig om te horen.”
“Assessments maken een belangrijk deel uit van ons werk. Ook daarin zetten we betrokkenheid voorop. Na een assessment nemen we de uitkomsten daarvan ook eerst door met de kandidaat. We bespreken verbeterpunten, valkuilen, geven aan waar er licht zit tussen de wensen van de opdrachtgever en de performance van de kandidaat. Heel vaak begeleiden we kandidaten ook tijdens de eerste maanden in hun nieuwe job. Eigenlijk is een project nooit afgerond: er is altijd verdieping in aan te brengen.”
“Ik ben een familieman, vind het heel ontspannend om uitgebreid te koken of er samen met de hond op uit te trekken. Werken met mensen vind ik interessant, het in beweging krijgen van mensen, groepen en organisaties. Soms is de kleinste oplossing al een grote stap. Dat is dan ook goed. We staan bekend als een no-nonsense bureau. Dat soms geen blad voor de mond neemt. In vakmatig opzicht uiteraard, maar ook vanuit het perspectief van bedrijfsprocessen en economie. Daar wordt de klant alleen maar beter van, ook al is onze eerlijkheid niet altijd even prettig om te horen.”
“Assessments maken een belangrijk deel uit van ons werk. Ook daarin zetten we betrokkenheid voorop. Na een assessment nemen we de uitkomsten daarvan ook eerst door met de kandidaat. We bespreken verbeterpunten, valkuilen, geven aan waar er licht zit tussen de wensen van de opdrachtgever en de performance van de kandidaat. Heel vaak begeleiden we kandidaten ook tijdens de eerste maanden in hun nieuwe job. Eigenlijk is een project nooit afgerond: er is altijd verdieping in aan te brengen.”

Psycholoog

Lees over Coenraad

Coenraad van Haren

Coenraad van Haren

Organisatiepsycholoog – 12 jaar bij Akerendam Organisatiepsycholoog – 12 jaar bij Akerendam

 
“Ik zet persoonlijke betrokkenheid op nummer 1. Elk traject begint met kijken, met de situatie doorkrijgen. Gedragsharde observatie in het hier en nu. Als ik met een project bezig ben, dan vind ik er ook wat van.”  “Ik zet persoonlijke betrokkenheid op nummer 1. Elk traject begint met kijken, met de situatie doorkrijgen. Gedragsharde observatie in het hier en nu. Als ik met een project bezig ben, dan vind ik er ook wat van.”
 
“Ik ben een familieman, vind het heel ontspannend om uitgebreid te koken of er samen met de hond op uit te trekken. Werken met mensen vind ik interessant, het in beweging krijgen van mensen, groepen en organisaties. Soms is de kleinste oplossing al een grote stap. Dat is dan ook goed. We staan bekend als een no-nonsense bureau. Dat soms geen blad voor de mond neemt. In vakmatig opzicht uiteraard, maar ook vanuit het perspectief van bedrijfsprocessen en economie. Daar wordt de klant alleen maar beter van, ook al is onze eerlijkheid niet altijd even prettig om te horen.” “Ik ben een familieman, vind het heel ontspannend om uitgebreid te koken of er samen met de hond op uit te trekken. Werken met mensen vind ik interessant, het in beweging krijgen van mensen, groepen en organisaties. Soms is de kleinste oplossing al een grote stap. Dat is dan ook goed. We staan bekend als een no-nonsense bureau. Dat soms geen blad voor de mond neemt. In vakmatig opzicht uiteraard, maar ook vanuit het perspectief van bedrijfsprocessen en economie. Daar wordt de klant alleen maar beter van, ook al is onze eerlijkheid niet altijd even prettig om te horen.”
 
“Assessments maken een belangrijk deel uit van ons werk. Ook daarin zetten we betrokkenheid voorop. Na een assessment nemen we de uitkomsten daarvan ook eerst door met de kandidaat. We bespreken verbeterpunten, valkuilen, geven aan waar er licht zit tussen de wensen van de opdrachtgever en de performance van de kandidaat. Heel vaak begeleiden we kandidaten ook tijdens de eerste maanden in hun nieuwe job. Eigenlijk is een project nooit afgerond: er is altijd verdieping in aan te brengen.” “Assessments maken een belangrijk deel uit van ons werk. Ook daarin zetten we betrokkenheid voorop. Na een assessment nemen we de uitkomsten daarvan ook eerst door met de kandidaat. We bespreken verbeterpunten, valkuilen, geven aan waar er licht zit tussen de wensen van de opdrachtgever en de performance van de kandidaat. Heel vaak begeleiden we kandidaten ook tijdens de eerste maanden in hun nieuwe job. Eigenlijk is een project nooit afgerond: er is altijd verdieping in aan te brengen.”
 

Marthe Oomens

Marthe is Akerendammer sinds 2013. Na haar stage als student Arbeids- en Organisatiepsychologie, wisten zij en wij één ding heel zeker: Marthe hoort bij Akerendam. Wat haar fascineert is het opereren op het snijvlak van mens en organisatie en menselijke processen en verhoudingen.
“Wat mooi is in dit vak, is dat je mensen tot inzicht kunt brengen, door ze te confronteren en uit te dagen. Dat ik iets bij iemand teweeg kan brengen, vind ik heel bijzonder. Interactie tussen mensen is altijd divers en tegelijk ook zo voorspelbaar. En psychologie maakt ook deel uit van je eigen leven. Het is niet zo dat ik mezelf de hele tijd loop te analyseren, maar er zijn genoeg situaties waarin het helpt een invalshoek te kiezen vanuit de psychologie.” 
“Wat werken bij Akerendam enerverend maakt is de dynamiek van de organisatie en de hoeveelheid werk die we hier verstouwen. We practice what we preach: dus als we onze klanten leren om resultaatgericht te werken, dan doen we dat zelf ook. Dat heeft tot gevolg dat je hier nooit maanden achter elkaar met hetzelfde dossier aan de slag bent.” 
“Als ik mezelf zou moeten omschrijven, dan is het dat ik zeer gehecht ben aan de mensen om mij heen. Mijn ouders, mijn vriend, vrienden en vriendinnen. Zij doen er voor mij meer toe dan materiële zaken. Of het moest mijn hockeystick zijn. Sport is een goede uitlaatklep in dit werk, mijn collega’s en ik zijn dan ook regelmatig te vinden in de nabij gelegen sportschool Gooimeer.”

Marthe Oomens

Psycholoog

Lees over Marthe

emma ten brink

Emma ten Brink

Ze is trots op haar vak en zoals zoveel Akerendammers sportief. Emma geeft assessments, trainingen en Development Centers. 
“Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met vrienden en familie. Verder doe ik veel yoga en sport ik graag. Ook hou ik veel van films en lees ik graag ouderwets een boek (al vaak wel een boek dat te maken heeft met mijn werk). Ik probeer altijd de balans te behouden tussen hard werken en ontspannen. Ik heb het beide nodig om energie te krijgen en houden.” 
“Bij Akerendam geef ik voornamelijk Development Centers, die altijd aansluiten op de persoonlijke ontwikkelbehoefte van elke deelnemer. We werken daarom ook met kleine groepen. Deze persoonlijke aandacht voor de behoefte van de deelnemers vind ik enorm belangrijk. Volgens mij kan je alleen dan stappen met elkaar maken.” 
“Als ik Akerendam zou moeten samenvatten in één woord, dan is het wel betrokkenheid, bij het werk en bij elkaar. Iedereen is gedreven om klanten het beste te geven. Ik help mensen graag bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling: (gedrags)ontwikkeling, omgaan met lastige situaties, mensen helpen meer inzicht te krijgen in zichzelf. Daar ben ik zelf ook altijd mee bezig, mezelf blijven ontwikkelen. Blij dat ik daar dagelijks mee bezig mag zijn voor mijn werk!”

Emma ten Brink

Emma ten Brink

Emma ten Brink

 
Ze is trots op haar vak en zoals zoveel Akerendammers sportief. Emma geeft assessments, trainingen en Development Centers.  Ze is trots op haar vak en zoals zoveel Akerendammers sportief. Emma geeft assessments, trainingen en Development Centers.
 
“Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met vrienden en familie. Verder doe ik veel yoga en sport ik graag. Ook hou ik veel van films en lees ik graag ouderwets een boek (al vaak wel een boek dat te maken heeft met mijn werk). Ik probeer altijd de balans te behouden tussen hard werken en ontspannen. Ik heb het beide nodig om energie te krijgen en houden.” “Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met vrienden en familie. Verder doe ik veel yoga en sport ik graag. Ook hou ik veel van films en lees ik graag ouderwets een boek (al vaak wel een boek dat te maken heeft met mijn werk). Ik probeer altijd de balans te behouden tussen hard werken en ontspannen. Ik heb het beide nodig om energie te krijgen en houden.”
 
“Bij Akerendam geef ik voornamelijk Development Centers, die altijd aansluiten op de persoonlijke ontwikkelbehoefte van elke deelnemer. We werken daarom ook met kleine groepen. Deze persoonlijke aandacht voor de behoefte van de deelnemers vind ik enorm belangrijk. Volgens mij kan je alleen dan stappen met elkaar maken.” “Bij Akerendam geef ik voornamelijk Development Centers, die altijd aansluiten op de persoonlijke ontwikkelbehoefte van elke deelnemer. We werken daarom ook met kleine groepen. Deze persoonlijke aandacht voor de behoefte van de deelnemers vind ik enorm belangrijk. Volgens mij kan je alleen dan stappen met elkaar maken.”
 
“Als ik Akerendam zou moeten samenvatten in één woord, dan is het wel betrokkenheid, bij het werk en bij elkaar. Iedereen is gedreven om klanten het beste te geven. Ik help mensen graag bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling: (gedrags)ontwikkeling, omgaan met lastige situaties, mensen helpen meer inzicht te krijgen in zichzelf. Daar ben ik zelf ook altijd mee bezig, mezelf blijven ontwikkelen. Blij dat ik daar dagelijks mee bezig mag zijn voor mijn werk!” “Als ik Akerendam zou moeten samenvatten in één woord, dan is het wel betrokkenheid, bij het werk en bij elkaar. Iedereen is gedreven om klanten het beste te geven. Ik help mensen graag bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling: (gedrags)ontwikkeling, omgaan met lastige situaties, mensen helpen meer inzicht te krijgen in zichzelf. Daar ben ik zelf ook altijd mee bezig, mezelf blijven ontwikkelen. Blij dat ik daar dagelijks mee bezig mag zijn voor mijn werk!”

Psycholoog

Lees over Emma

 

team-akerendam-frank

Frank Ruijg

 
Frank is relatief snel na zijn afstuderen aan het werk gegaan als Arbeids- en Organisatiepsycholoog. Hierdoor neemt hij een kritische houding aan en legt hij de theorie en de praktijk voortdurend naast elkaar.
“Ik ben er trots op dat ik bij Akerendam werk en ik voel me hier in elk opzicht thuis. Het is een plek waar ik de ruimte krijg om mijn ambities vorm te geven en mij op veel vlakken te ontwikkelen. Binnen Akerendam stimuleren wij elkaar om de beste te worden én te blijven in ons vak. In mijn vrije tijd sport ik veel: hardlopen, zwemmen, sportschool. Tijdens het sporten kan ik mijn hoofd leegmaken en na het sporten voel ik mij fit. Daarnaast zie ik mijn vrienden veel, tijdens festivals, spelavonden of een weekendje weg. Ik probeer het werken en de gezelligheid zoveel mogelijk af te wisselen.” 
 “Wat ik mooi vind aan het vak is de mogelijkheid mensen helpen zichzelf te ontwikkelen. Ik wil anderen helpen om inzicht te krijgen in hun eigen persoonlijke ontwikkeling, mogelijkheden en ambities, maar ook in hun eigen valkuilen en beperkingen. Het uiteindelijke doel is het beter maken van organisaties in het geheel, maar om dit doel te bereiken moeten wij de verschillende individuen in de organisatie centraal stellen.” 

Frank Ruijg

Frank Ruijg

 
Frank is relatief snel na zijn afstuderen aan het werk gegaan als Arbeids- en Organisatiepsycholoog. Hierdoor neemt hij een kritische houding aan en legt hij de theorie en de praktijk voortdurend naast elkaar.   Frank is relatief snel na zijn afstuderen aan het werk gegaan als Arbeids- en Organisatiepsycholoog. Hierdoor neemt hij een kritische houding aan en legt hij de theorie en de praktijk voortdurend naast elkaar.
 
“Ik ben er trots op dat ik bij Akerendam werk en ik voel me hier in elk opzicht thuis. Het is een plek waar ik de ruimte krijg om mijn ambities vorm te geven en mij op veel vlakken te ontwikkelen. Binnen Akerendam stimuleren wij elkaar om de beste te worden én te blijven in ons vak. In mijn vrije tijd sport ik veel: hardlopen, zwemmen, sportschool. Tijdens het sporten kan ik mijn hoofd leegmaken en na het sporten voel ik mij fit. Daarnaast zie ik mijn vrienden veel, tijdens festivals, spelavonden of een weekendje weg. Ik probeer het werken en de gezelligheid zoveel mogelijk af te wisselen.” “Ik ben er trots op dat ik bij Akerendam werk en ik voel me hier in elk opzicht thuis. Het is een plek waar ik de ruimte krijg om mijn ambities vorm te geven en mij op veel vlakken te ontwikkelen. Binnen Akerendam stimuleren wij elkaar om de beste te worden én te blijven in ons vak. In mijn vrije tijd sport ik veel: hardlopen, zwemmen, sportschool. Tijdens het sporten kan ik mijn hoofd leegmaken en na het sporten voel ik mij fit. Daarnaast zie ik mijn vrienden veel, tijdens festivals, spelavonden of een weekendje weg. Ik probeer het werken en de gezelligheid zoveel mogelijk af te wisselen.”
 
“Wat ik mooi vind aan het vak is de mogelijkheid mensen helpen zichzelf te ontwikkelen. Ik wil anderen helpen om inzicht te krijgen in hun eigen persoonlijke ontwikkeling, mogelijkheden en ambities, maar ook in hun eigen valkuilen en beperkingen. Het uiteindelijke doel is het beter maken van organisaties in het geheel, maar om dit doel te bereiken moeten wij de verschillende individuen in de organisatie centraal stellen.” “Wat ik mooi vind aan het vak is de mogelijkheid mensen helpen zichzelf te ontwikkelen. Ik wil anderen helpen om inzicht te krijgen in hun eigen persoonlijke ontwikkeling, mogelijkheden en ambities, maar ook in hun eigen valkuilen en beperkingen. Het uiteindelijke doel is het beter maken van organisaties in het geheel, maar om dit doel te bereiken moeten wij de verschillende individuen in de organisatie centraal stellen.”
 

Psycholoog

Lees over Frank

Toos Stegers

“Echte aandacht is extreem belangrijk. Hoe wil je anders tot de kern van een gesprek komen? Ik zit meestal erg in het nu. Daardoor kan ik de volle aandacht geven aan mijn gesprekspartners. Het helpt me zeer geconcentreerd bezig te zijn.”
“Als je wilt anticiperen op het onvoorspelbare, dan moet je wel je kop erbij hebben. Dat zie ik ook in de dingen die ik in mijn vrije tijd doe. Ik ben motorrijder. Als je het een beetje stevig wilt doen, lekker gassen, mooie bochtjes en save rijden, dan moet je voortdurend anticiperen op situaties. Je concentratie kan geen moment verslappen. Met paardrijden is dat net zo, een paard vraagt de volle aandacht. Het is en blijft een dier: puur, direct en onvoorspelbaar. Anticiperen, onvoorspelbaarheid, concentreren – ik vind het kenmerkend voor een goede trainer. Je mag jezelf niet toestaan om op routine te functioneren.” 
“Ik zeil ook graag. Het avontuur aangaan, je grenzen verleggen, dat vind ik mooi. Ze zeggen wel eens ‘alleen de reis erheen is belangrijk, het gaat om het proces’. Voor mij is de eindbestemming minstens even belangrijk. Ik bedoel, activiteiten moeten wel ergens toe leiden, tot een bestemming die wellicht ook weer bestaat uit onvoorspelbaarheden. Wat prima is, want een eindbestemming hoeft niet automatisch te betekenen dat je vanaf dan alles uit je handen kunt laten vallen. Dan begint weer een nieuw deel van je reis.” 
“Trainen en teamontwikkeling is te vergelijken met het samen afleggen van een reis, van een avontuur. Ik vind dat het leukste wat er is. Juist omdat je dan ook échte aandacht moet geven om tot de kern te komen.”

Toos Stegers

 

Psycholoog

Lees over Toos

team-akerendam-annemieke

Annemieke Figee

Annemieke werkt sinds 2014 voor Akerendam. Haar specialisme ligt bij teamontwikkeling: ze begeleidt teams en helpt managers om teamgedrag effectief te leren beïnvloeden.  
“Akerendammers zijn best eigenwijs, in de goede zin van het woord. Het zijn vakidioten die hun werk uiterst serieus nemen, zonder de luchtigheid en het pragmatisme te verliezen. Daar hoor ik graag bij.” 
“In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door in de keuken, in de sportschool of op de dansvloer. Ik geloof dat bewegen essentieel is om gezond van geest te zijn. Bovendien heeft dansen mij enorm veel geleerd over mezelf. Zo ontdekte ik dat ik eigenlijk helemaal niet goed kan volgen. Een essentiële competentie. Door de dans ben ik daar beter in geworden. Ik hou er verder van om te creëren. In mijn werk doe ik dat door mooie producten te maken en te schrijven. Privé doe ik dat door mooie gerechten te bereiden.” 
“Ik vind het fantastisch om patronen in de samenwerking tussen mensen scherp te krijgen. Als mensen inzicht krijgen in hoe ze de interactiepatronen kunnen verbeteren, dan kunnen ze elkaar helpen tot mooiere resultaten te komen. Met minder energie. In feite heb ik mijn werk goed gedaan als ik mezelf zo snel mogelijk overbodig maak.”

Annemieke Figee

Annemieke Figee

Psycholoog

Annemieke werkt sinds 2014 voor Akerendam. Haar specialisme ligt bij teamontwikkeling: ze begeleidt teams en helpt managers om teamgedrag effectief te leren beïnvloeden.   Annemieke werkt sinds 2014 voor Akerendam. Haar specialisme ligt bij teamontwikkeling: ze begeleidt teams en helpt managers om teamgedrag effectief te leren beïnvloeden.

 
“Akerendammers zijn best eigenwijs, in de goede zin van het woord. Het zijn vakidioten die hun werk uiterst serieus nemen, zonder de luchtigheid en het pragmatisme te verliezen. Daar hoor ik graag bij.” “Akerendammers zijn best eigenwijs, in de goede zin van het woord. Het zijn vakidioten die hun werk uiterst serieus nemen, zonder de luchtigheid en het pragmatisme te verliezen. Daar hoor ik graag bij.”
 
“In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door in de keuken, in de sportschool of op de dansvloer. Ik geloof dat bewegen essentieel is om gezond van geest te zijn. Bovendien heeft dansen mij enorm veel geleerd over mezelf. Zo ontdekte ik dat ik eigenlijk helemaal niet goed kan volgen. Een essentiële competentie. Door de dans ben ik daar beter in geworden. Ik hou er verder van om te creëren. In mijn werk doe ik dat door mooie producten te maken en te schrijven. Privé doe ik dat door mooie gerechten te bereiden.” “In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door in de keuken, in de sportschool of op de dansvloer. Ik geloof dat bewegen essentieel is om gezond van geest te zijn. Bovendien heeft dansen mij enorm veel geleerd over mezelf. Zo ontdekte ik dat ik eigenlijk helemaal niet goed kan volgen. Een essentiële competentie. Door de dans ben ik daar beter in geworden. Ik hou er verder van om te creëren. In mijn werk doe ik dat door mooie producten te maken en te schrijven. Privé doe ik dat door mooie gerechten te bereiden.”
 
“Ik vind het fantastisch om patronen in de samenwerking tussen mensen scherp te krijgen. Als mensen inzicht krijgen in hoe ze de interactiepatronen kunnen verbeteren, dan kunnen ze elkaar helpen tot mooiere resultaten te komen. Met minder energie. In feite heb ik mijn werk goed gedaan als ik mezelf zo snel mogelijk overbodig maak.”  “Ik vind het fantastisch om patronen in de samenwerking tussen mensen scherp te krijgen. Als mensen inzicht krijgen in hoe ze de interactiepatronen kunnen verbeteren, dan kunnen ze elkaar helpen tot mooiere resultaten te komen. Met minder energie. In feite heb ik mijn werk goed gedaan als ik mezelf zo snel mogelijk overbodig maak.”

Psycholoog

Lees over Annemieke

Annemieke Figee

Annemieke Figee

Psycholoog Psycholoog

 
Annemieke werkt sinds 2014 voor Akerendam. Haar specialisme ligt bij teamontwikkeling: ze begeleidt teams en helpt managers om teamgedrag effectief te leren beïnvloeden.   Annemieke werkt sinds 2014 voor Akerendam. Haar specialisme ligt bij teamontwikkeling: ze begeleidt teams en helpt managers om teamgedrag effectief te leren beïnvloeden.
 
“Akerendammers zijn best eigenwijs, in de goede zin van het woord. Het zijn vakidioten die hun werk uiterst serieus nemen, zonder de luchtigheid en het pragmatisme te verliezen. Daar hoor ik graag bij.” “Akerendammers zijn best eigenwijs, in de goede zin van het woord. Het zijn vakidioten die hun werk uiterst serieus nemen, zonder de luchtigheid en het pragmatisme te verliezen. Daar hoor ik graag bij.”
 
“In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door in de keuken, in de sportschool of op de dansvloer. Ik geloof dat bewegen essentieel is om gezond van geest te zijn. Bovendien heeft dansen mij enorm veel geleerd over mezelf. Zo ontdekte ik dat ik eigenlijk helemaal niet goed kan volgen. Een essentiële competentie. Door de dans ben ik daar beter in geworden. Ik hou er verder van om te creëren. In mijn werk doe ik dat door mooie producten te maken en te schrijven. Privé doe ik dat door mooie gerechten te bereiden.” “In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door in de keuken, in de sportschool of op de dansvloer. Ik geloof dat bewegen essentieel is om gezond van geest te zijn. Bovendien heeft dansen mij enorm veel geleerd over mezelf. Zo ontdekte ik dat ik eigenlijk helemaal niet goed kan volgen. Een essentiële competentie. Door de dans ben ik daar beter in geworden. Ik hou er verder van om te creëren. In mijn werk doe ik dat door mooie producten te maken en te schrijven. Privé doe ik dat door mooie gerechten te bereiden.”
 
“Ik vind het fantastisch om patronen in de samenwerking tussen mensen scherp te krijgen. Als mensen inzicht krijgen in hoe ze de interactiepatronen kunnen verbeteren, dan kunnen ze elkaar helpen tot mooiere resultaten te komen. Met minder energie. In feite heb ik mijn werk goed gedaan als ik mezelf zo snel mogelijk overbodig maak.” “Ik vind het fantastisch om patronen in de samenwerking tussen mensen scherp te krijgen. Als mensen inzicht krijgen in hoe ze de interactiepatronen kunnen verbeteren, dan kunnen ze elkaar helpen tot mooiere resultaten te komen. Met minder energie. In feite heb ik mijn werk goed gedaan als ik mezelf zo snel mogelijk overbodig maak.”
 

Quirine Moorrees

Vanwege haar interesse voor cijfers en puzzelen, is Quirine van huis uit fiscalist. Sinds 2013 werkt ze bij Akerendam als Financial Controller.  
“Akerendam voelt als een warm bad, daarmee is eigenlijk alles gezegd. Die betrokkenheid van alle collega’s, de verbondenheid – het zijn gewoon méér dan collega’s. Ik kom uit de financiële wereld en als je dan dit meemaakt, dan mag je rustig spreken van een verademing. We zijn hier met een betrekkelijk kleine groep, dat scheelt ook veel. En ons product is uiteraard wat zachter dan dat van het gemiddelde accountantskantoor.” 
“Ik vind het verder ook erg leuk dat veel mensen hier sporten. Voor mij is hockey al mijn leven lang belangrijk. Ik ben elke zaterdag druk als scheidsrechter in de jeugdcompetitie. Mijn kinderen zijn lid van dezelfde hockeyclub. Het is echt mijn passie. Het spelletje zelf, op zondag, maar ook het sociale gebeuren eromheen.” 
“Ik denk dat onze klanten en trainees ons vooral waarderen om onze oprechte betrokkenheid. Als je hier binnenloopt voel je je welkom, of je nu komt voor een assessment, een development center of een gesprek met een van onze psychologen. Het voelt meteen goed.”

Quirine Moorrees

Financial Controller

Lees over Quirine

Jan Brunsting

Jan Brunstings band met Rolf van der Meer, Robert Visser en Albert Klompé gaat jaren terug. Studietijd, Boertien en Partners, Akerendam – met af en toe een kleine omweg. Wat hen bindt is de behoefte om opdrachten altijd af te ronden met een ‘plus’. Jan: “Ik wil dat mijn klanten na afloop van een traject concluderen dat ze meer kregen dan ze verwachtten. Dat is ook de aanpak van Akerendam.”  
“De essentie is dat mensen meer uit zichzelf weten te halen. Ik kan me verplaatsen in de rollen binnen een organisatie. Dat komt doordat ik in de loop van de tijd ook zelf ondernemer en manager ben geweest. Ik ben zo in staat om snel tot de essentie te komen en van daaruit te bouwen.” 
“Ik ben van de duur – zeg ik vaak. Daarin zit ook de parallel met mijn liefde voor sporten als schaatsen, fietsen en hardlopen. Volhouden, grenzen verleggen, doorgaan waar je eigenlijk zou willen opgeven. Als ik kan bereiken dat bij iemand het kwartje valt en dat we vervolgens verder kunnen werken aan zijn of haar ontwikkeling – dan ben ik daar trots op.” 
“Veranderingen tot stand brengen, mensen zelfinzicht geven, teams begeleiden naar zelfsturing, mensen tot rede brengen en vooruit helpen – ik kan me bijna geen mooiere resultaten voorstellen. Het zijn inspanningen die je energie geven waarmee je je opdrachtgevers kunt inspireren om verder te komen dan ze voor mogelijk hielden. Meer dan ze verwachtten, inderdaad. Heel Akerendams en eh… heel ‘Brunstings’.”

Jan Brunsting

Jan Brunsting

Jan Brunsting

 
Jan Brunstings band met Rolf van der Meer, Robert Visser en Albert Klompé gaat jaren terug. Studietijd, Boertien en Partners, Akerendam – met af en toe een kleine omweg. Wat hen bindt is de behoefte om opdrachten altijd af te ronden met een ‘plus’. Jan: “Ik wil dat mijn klanten na afloop van een traject concluderen dat ze meer kregen dan ze verwachtten. Dat is ook de aanpak van Akerendam.”  Jan Brunstings band met Rolf van der Meer, Robert Visser en Albert Klompé gaat jaren terug. Studietijd, Boertien en Partners, Akerendam – met af en toe een kleine omweg. Wat hen bindt is de behoefte om opdrachten altijd af te ronden met een ‘plus’. Jan: “Ik wil dat mijn klanten na afloop van een traject concluderen dat ze meer kregen dan ze verwachtten. Dat is ook de aanpak van Akerendam.”
 
“De essentie is dat mensen meer uit zichzelf weten te halen. Ik kan me verplaatsen in de rollen binnen een organisatie. Dat komt doordat ik in de loop van de tijd ook zelf ondernemer en manager ben geweest. Ik ben zo in staat om snel tot de essentie te komen en van daaruit te bouwen.” “De essentie is dat mensen meer uit zichzelf weten te halen. Ik kan me verplaatsen in de rollen binnen een organisatie. Dat komt doordat ik in de loop van de tijd ook zelf ondernemer en manager ben geweest. Ik ben zo in staat om snel tot de essentie te komen en van daaruit te bouwen.”
 
“Ik ben van de duur – zeg ik vaak. Daarin zit ook de parallel met mijn liefde voor sporten als schaatsen, fietsen en hardlopen. Volhouden, grenzen verleggen, doorgaan waar je eigenlijk zou willen opgeven. Als ik kan bereiken dat bij iemand het kwartje valt en dat we vervolgens verder kunnen werken aan zijn of haar ontwikkeling – dan ben ik daar trots op.” “Ik ben van de duur – zeg ik vaak. Daarin zit ook de parallel met mijn liefde voor sporten als schaatsen, fietsen en hardlopen. Volhouden, grenzen verleggen, doorgaan waar je eigenlijk zou willen opgeven. Als ik kan bereiken dat bij iemand het kwartje valt en dat we vervolgens verder kunnen werken aan zijn of haar ontwikkeling – dan ben ik daar trots op.”
 
“Veranderingen tot stand brengen, mensen zelfinzicht geven, teams begeleiden naar zelfsturing, mensen tot rede brengen en vooruit helpen – ik kan me bijna geen mooiere resultaten voorstellen. Het zijn inspanningen die je energie geven waarmee je je opdrachtgevers kunt inspireren om verder te komen dan ze voor mogelijk hielden. Meer dan ze verwachtten, inderdaad. Heel Akerendams en eh… heel ‘Brunstings’.” “Veranderingen tot stand brengen, mensen zelfinzicht geven, teams begeleiden naar zelfsturing, mensen tot rede brengen en vooruit helpen – ik kan me bijna geen mooiere resultaten voorstellen. Het zijn inspanningen die je energie geven waarmee je je opdrachtgevers kunt inspireren om verder te komen dan ze voor mogelijk hielden. Meer dan ze verwachtten, inderdaad. Heel Akerendams en eh… heel ‘Brunstings’.”

Associate

Lees over Jan

freerk

Freerk Wortelboer

“Ik bemoei me graag met de menskant van organisaties”  
Freerk fietst. Hier in Nederland draait-ie vooral trainingsrondjes in de polder. Maar een à twee keer per jaar staat hij wekenlang op de pedalen in omgevingen die nieuwsgierig maken: Georgië, Kirgizië, Tajikistan –delen van de fameuze Zijderoute. Ontdekken, afzien en vooral: genieten. Maar nog meer: het hoofd grondig leegmaken. Want de rest van het jaar besteedt Freerk, een van de zes associés van Akerendam, veel tijd en energie aan een andere passie: zijn werk. 
“Als 19-jarige student gaf ik mijn eerste communicatietraining, aan derdejaars Theologie. Ik denk dat ik daarvan evenveel heb geleerd als die studenten. Ik heb jaren gewerkt als communicatietrainer en later als organisatiepsycholoog en organisatieadviseur. Nu begeleid ik directies in hun verandertrajecten, train ik teams – bij voorkeur teams die zijn vastgelopen, en faciliteer ik workshops en werkconferenties. Daarnaast zit ik een onderzoeksgroep die zich bezighoudt met nieuwe terreinen in ons vakgebied: professionele identiteit, responsief leiderschap. Het meedenken over nieuwe concepten die worden gekoppeld aan toepassing in de praktijk vind ik prachtig.”
“Wat ik telkens weer ontdek – en wat mij nooit verveelt – is dat de menskant altijd de belangrijkste is. Wat dat betreft zitten Akerendam en ik op één lijn en kan ik me nauwelijks een mooiere samenwerking voorstellen.”

Freerk Wortelboer

Freerk Wortelboer

Freerk Wortelboer

 
“Ik bemoei me graag met de menskant van organisaties”   “Ik bemoei me graag met de menskant van organisaties”
 
Freerk fietst. Hier in Nederland draait-ie vooral trainingsrondjes in de polder. Maar een à twee keer per jaar staat hij wekenlang op de pedalen in omgevingen die nieuwsgierig maken: Georgië, Kirgizië, Tajikistan –delen van de fameuze Zijderoute. Ontdekken, afzien en vooral: genieten. Maar nog meer: het hoofd grondig leegmaken. Want de rest van het jaar besteedt Freerk, een van de zes associés van Akerendam, veel tijd en energie aan een andere passie: zijn werk. Freerk fietst. Hier in Nederland draait-ie vooral trainingsrondjes in de polder. Maar een à twee keer per jaar staat hij wekenlang op de pedalen in omgevingen die nieuwsgierig maken: Georgië, Kirgizië, Tajikistan –delen van de fameuze Zijderoute. Ontdekken, afzien en vooral: genieten. Maar nog meer: het hoofd grondig leegmaken. Want de rest van het jaar besteedt Freerk, een van de zes associés van Akerendam, veel tijd en energie aan een andere passie: zijn werk.
 
“Als 19-jarige student gaf ik mijn eerste communicatietraining, aan derdejaars Theologie. Ik denk dat ik daarvan evenveel heb geleerd als die studenten. Ik heb jaren gewerkt als communicatietrainer en later als organisatiepsycholoog en organisatieadviseur. Nu begeleid ik directies in hun verandertrajecten, train ik teams – bij voorkeur teams die zijn vastgelopen, en faciliteer ik workshops en werkconferenties. Daarnaast zit ik een onderzoeksgroep die zich bezighoudt met nieuwe terreinen in ons vakgebied: professionele identiteit, responsief leiderschap. Het meedenken over nieuwe concepten die worden gekoppeld aan toepassing in de praktijk vind ik prachtig.” “Als 19-jarige student gaf ik mijn eerste communicatietraining, aan derdejaars Theologie. Ik denk dat ik daarvan evenveel heb geleerd als die studenten. Ik heb jaren gewerkt als communicatietrainer en later als organisatiepsycholoog en organisatieadviseur. Nu begeleid ik directies in hun verandertrajecten, train ik teams – bij voorkeur teams die zijn vastgelopen, en faciliteer ik workshops en werkconferenties. Daarnaast zit ik een onderzoeksgroep die zich bezighoudt met nieuwe terreinen in ons vakgebied: professionele identiteit, responsief leiderschap. Het meedenken over nieuwe concepten die worden gekoppeld aan toepassing in de praktijk vind ik prachtig.”
 
“Wat ik telkens weer ontdek – en wat mij nooit verveelt – is dat de menskant altijd de belangrijkste is. Wat dat betreft zitten Akerendam en ik op één lijn en kan ik me nauwelijks een mooiere samenwerking voorstellen.” “Wat ik telkens weer ontdek – en wat mij nooit verveelt – is dat de menskant altijd de belangrijkste is. Wat dat betreft zitten Akerendam en ik op één lijn en kan ik me nauwelijks een mooiere samenwerking voorstellen.”

Associate

Lees over Freerk

team-akerendam-ellen

Ellen de Graaf

Ellen was een aantal jaren vaste kracht binnen Akerendam. Nu wordt ze als zelfstandige nog regelmatig ingeschakeld.
 “Ik vind het mooi om mensen te zien groeien: hun vaardigheden verbeteren, worstelingen overwinnen. Ik wil ze helpen om de ‘beste versie van zichzelf’ te worden. Dat kun je alleen maar doen als het lukt om met je cliënt de diepte in te gaan. Het gaat me om het blootleggen van de drijfveren van mensen, ze hun rollen te laten inzien en ze te helpen om uit hun rol te komen. Wat betreft ben ik meer een coach dan een trainer.”
“Lezen is voor mij ontspanning. Ik kan me helemaal verliezen in romans. Vakliteratuur vind ik ook interessant, het geeft een nieuwe impuls voor mijn werk. Verder gebruik ik sport om mijn hoofd leeg te maken en ga ik graag naar concerten, ik kan erg genieten van diverse soorten muziek.” 
“Het mooiste is het, en het meest logische, om vanuit je netwerk opdrachten te krijgen. Dat is pas waardering. En wie wil dat niet? Vooral als je wordt gewaardeerd om eigenschappen die voor jou ook bovenaan staan. Ik word graag gewaardeerd om mijn zorgvuldigheid, mijn resultaatgerichtheid en om mijn analytische vermogen. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar als je wilt dat mensen de beste versie van zichzelf worden – dan kun je niet anders dan telkens opnieuw ook de beste versie van jezelf zijn. Ik ben er trots op dat dat me lukt en dat het intussen ook mijn reputatie is.”

Ellen de Graaf

Ellen de Graaf

Ellen de Graaf

 
Ellen was een aantal jaren vaste kracht binnen Akerendam. Nu wordt ze als zelfstandige nog regelmatig ingeschakeld.  Ellen was een aantal jaren vaste kracht binnen Akerendam. Nu wordt ze als zelfstandige nog regelmatig ingeschakeld. 
 
“Ik vind het mooi om mensen te zien groeien: hun vaardigheden verbeteren, worstelingen overwinnen. Ik wil ze helpen om de ‘beste versie van zichzelf’ te worden. Dat kun je alleen maar doen als het lukt om met je cliënt de diepte in te gaan. Het gaat me om het blootleggen van de drijfveren van mensen, ze hun rollen te laten inzien en ze te helpen om uit hun rol te komen. Wat betreft ben ik meer een coach dan een trainer.” “Ik vind het mooi om mensen te zien groeien: hun vaardigheden verbeteren, worstelingen overwinnen. Ik wil ze helpen om de ‘beste versie van zichzelf’ te worden. Dat kun je alleen maar doen als het lukt om met je cliënt de diepte in te gaan. Het gaat me om het blootleggen van de drijfveren van mensen, ze hun rollen te laten inzien en ze te helpen om uit hun rol te komen. Wat betreft ben ik meer een coach dan een trainer.”
 
“Lezen is voor mij ontspanning. Ik kan me helemaal verliezen in romans. Vakliteratuur vind ik ook interessant, het geeft een nieuwe impuls voor mijn werk. Verder gebruik ik sport om mijn hoofd leeg te maken en ga ik graag naar concerten, ik kan erg genieten van diverse soorten muziek.” “Lezen is voor mij ontspanning. Ik kan me helemaal verliezen in romans. Vakliteratuur vind ik ook interessant, het geeft een nieuwe impuls voor mijn werk. Verder gebruik ik sport om mijn hoofd leeg te maken en ga ik graag naar concerten, ik kan erg genieten van diverse soorten muziek.”
 
“Het mooiste is het, en het meest logische, om vanuit je netwerk opdrachten te krijgen. Dat is pas waardering. En wie wil dat niet? Vooral als je wordt gewaardeerd om eigenschappen die voor jou ook bovenaan staan. Ik word graag gewaardeerd om mijn zorgvuldigheid, mijn resultaatgerichtheid en om mijn analytische vermogen. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar als je wilt dat mensen de beste versie van zichzelf worden – dan kun je niet anders dan telkens opnieuw ook de beste versie van jezelf zijn. Ik ben er trots op dat dat me lukt en dat het intussen ook mijn reputatie is.” “Het mooiste is het, en het meest logische, om vanuit je netwerk opdrachten te krijgen. Dat is pas waardering. En wie wil dat niet? Vooral als je wordt gewaardeerd om eigenschappen die voor jou ook bovenaan staan. Ik word graag gewaardeerd om mijn zorgvuldigheid, mijn resultaatgerichtheid en om mijn analytische vermogen. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar als je wilt dat mensen de beste versie van zichzelf worden – dan kun je niet anders dan telkens opnieuw ook de beste versie van jezelf zijn. Ik ben er trots op dat dat me lukt en dat het intussen ook mijn reputatie is.”
 

Freelancer

Lees over Ellen

team-akerendam-babette

Babette Weijers

Babette werkt sinds 2011 bij Akerendam. De hei rond Bussum is haar favoriete uitwaaigebied. Als het even kan is ze daar te vinden. Daarnaast zet ze zich in op de school van haar kinderen en loopt ze collectes.
“Ik wil het graag iedereen naar de zin maken. Collega’s, klanten. Ik ben vaak het eerste contact dat mensen hebben met Akerendam. Assessmentkandidaten stel ik gerust, als dat nodig is. Ik geef ze alle informatie en ontvang ze later ook als ze hier komen. ‘Service with a smile’ is wel op mij van toepassing.” 
“We zijn als kleine organisatie op een goeie manier erg betrokken bij elkaar. Ik weet precies waar iedereen is en mee bezig is. Dat is belangrijk, soms moet je snel kunnen schakelen. Er is hier veel respect voor elkaar en voor de klant. En niks statusgevoeligheid, dat past helemaal niet. Het wij-gevoel is belangrijk voor ons allemaal. In zo’n sfeer werken en je bijdrage leveren is heerlijk. Dan maakt het ook niks uit dat je wordt overrompeld door allerlei vraagstukken die om een directe oplossing vragen, zodat je nauwelijks toekomt aan je eigen planning. Ik zou misschien wat vaker nee moeten zeggen, maar dat gaat me slecht af. Het is allemaal te leuk, er zit hier zoveel goeie energie.” 

Babette Weijers

Babette Weijers

Babette Weijers

 
Babette werkt sinds 2011 bij Akerendam. De hei rond Bussum is haar favoriete uitwaaigebied. Als het even kan is ze daar te vinden. Daarnaast zet ze zich in op de school van haar kinderen en loopt ze collectes.  Babette werkt sinds 2011 bij Akerendam. De hei rond Bussum is haar favoriete uitwaaigebied. Als het even kan is ze daar te vinden. Daarnaast zet ze zich in op de school van haar kinderen en loopt ze collectes. 
 
“Ik wil het graag iedereen naar de zin maken. Collega’s, klanten. Ik ben vaak het eerste contact dat mensen hebben met Akerendam. Assessmentkandidaten stel ik gerust, als dat nodig is. Ik geef ze alle informatie en ontvang ze later ook als ze hier komen. ‘Service with a smile’ is wel op mij van toepassing.” “Ik wil het graag iedereen naar de zin maken. Collega’s, klanten. Ik ben vaak het eerste contact dat mensen hebben met Akerendam. Assessmentkandidaten stel ik gerust, als dat nodig is. Ik geef ze alle informatie en ontvang ze later ook als ze hier komen. ‘Service with a smile’ is wel op mij van toepassing.”
 
“We zijn als kleine organisatie op een goeie manier erg betrokken bij elkaar. Ik weet precies waar iedereen is en mee bezig is. Dat is belangrijk, soms moet je snel kunnen schakelen. Er is hier veel respect voor elkaar en voor de klant. En niks statusgevoeligheid, dat past helemaal niet. Het wij-gevoel is belangrijk voor ons allemaal. In zo’n sfeer werken en je bijdrage leveren is heerlijk. Dan maakt het ook niks uit dat je wordt overrompeld door allerlei vraagstukken die om een directe oplossing vragen, zodat je nauwelijks toekomt aan je eigen planning. Ik zou misschien wat vaker nee moeten zeggen, maar dat gaat me slecht af. Het is allemaal te leuk, er zit hier zoveel goeie energie.” “We zijn als kleine organisatie op een goeie manier erg betrokken bij elkaar. Ik weet precies waar iedereen is en mee bezig is. Dat is belangrijk, soms moet je snel kunnen schakelen. Er is hier veel respect voor elkaar en voor de klant. En niks statusgevoeligheid, dat past helemaal niet. Het wij-gevoel is belangrijk voor ons allemaal. In zo’n sfeer werken en je bijdrage leveren is heerlijk. Dan maakt het ook niks uit dat je wordt overrompeld door allerlei vraagstukken die om een directe oplossing vragen, zodat je nauwelijks toekomt aan je eigen planning. Ik zou misschien wat vaker nee moeten zeggen, maar dat gaat me slecht af. Het is allemaal te leuk, er zit hier zoveel goeie energie.”

Office

Lees over Babette

Team Akerendam Flip

Flip Boom

Flip heeft in 2001 de acteursgroep bij Akerendam opgericht en werkt nu twee dagen in de week als acteur. De overige werkdagen is hij meester op een basisschool voor chronisch zieke kinderen. 
“Ik krijg energie van mijn werk als acteur en als meester, het is fijn om betekenisvol bezig te zijn en er echt te zijn voor mensen. Kansen bieden, kijken naar iemands mogelijkheden, helpen, eventueel uitdagen en tegelijk veiligheid bieden. Ik ben altijd geïnteresseerd in hoe ik iemand verder kan helpen.” 
“De betrokkenheid van de acteurs met het werk van Akerendam is groot. Wij werken in de assessments, trainingen en de Development Centers – dat is een belangrijk deel van het werk van Akerendam. Het gaat ons erom de deelnemers verder te brengen; een groei te laten doormaken. Als acteurs zijn wij de sparringpartners van de psychologen.” 
“Het mooie is dat ik een inspirerende wisselwerking ervaar tussen mijn werk hier en dat op school. Dingen die ik hier leer kan ik op school toepassen en omgekeerd. Ik ben gaan houden van die kinderen die ondanks hun beperking of misschien wel juist daardoor vaak leven alsof het hun laatste dag is. Het doorzettingsvermogen, het optimisme. Als gezonde volwassenen kunnen we veel daarvan leren. Ik ben altijd blij als ik hier tijdens mijn werk deelnemers tegenkom die nieuwe mogelijkheden in zichzelf ontdekken of die ik een stukje in die richting kan helpen. Dat is betekenisvol werken.”

Flip Boom

Flip Boom

Acteur Acteur

 
Flip heeft in 2001 de acteursgroep bij Akerendam opgericht en werkt nu twee dagen in de week als acteur. De overige werkdagen is hij meester op een basisschool voor chronisch zieke kinderen.   Flip heeft in 2001 de acteursgroep bij Akerendam opgericht en werkt nu twee dagen in de week als acteur. De overige werkdagen is hij meester op een basisschool voor chronisch zieke kinderen.
 
“Ik krijg energie van mijn werk als acteur en als meester, het is fijn om betekenisvol bezig te zijn en er echt te zijn voor mensen. Kansen bieden, kijken naar iemands mogelijkheden, helpen, eventueel uitdagen en tegelijk veiligheid bieden. Ik ben altijd geïnteresseerd in hoe ik iemand verder kan helpen.” “Ik krijg energie van mijn werk als acteur en als meester, het is fijn om betekenisvol bezig te zijn en er echt te zijn voor mensen. Kansen bieden, kijken naar iemands mogelijkheden, helpen, eventueel uitdagen en tegelijk veiligheid bieden. Ik ben altijd geïnteresseerd in hoe ik iemand verder kan helpen.”
 
“De betrokkenheid van de acteurs met het werk van Akerendam is groot. Wij werken in de assessments, trainingen en de Development Centers – dat is een belangrijk deel van het werk van Akerendam. Het gaat ons erom de deelnemers verder te brengen; een groei te laten doormaken. Als acteurs zijn wij de sparringpartners van de psychologen.” “De betrokkenheid van de acteurs met het werk van Akerendam is groot. Wij werken in de assessments, trainingen en de Development Centers – dat is een belangrijk deel van het werk van Akerendam. Het gaat ons erom de deelnemers verder te brengen; een groei te laten doormaken. Als acteurs zijn wij de sparringpartners van de psychologen.”
 
“Het mooie is dat ik een inspirerende wisselwerking ervaar tussen mijn werk hier en dat op school. Dingen die ik hier leer kan ik op school toepassen en omgekeerd. Ik ben gaan houden van die kinderen die ondanks hun beperking of misschien wel juist daardoor vaak leven alsof het hun laatste dag is. Het doorzettingsvermogen, het optimisme. Als gezonde volwassenen kunnen we veel daarvan leren. Ik ben altijd blij als ik hier tijdens mijn werk deelnemers tegenkom die nieuwe mogelijkheden in zichzelf ontdekken of die ik een stukje in die richting kan helpen. Dat is betekenisvol werken.” “Het mooie is dat ik een inspirerende wisselwerking ervaar tussen mijn werk hier en dat op school. Dingen die ik hier leer kan ik op school toepassen en omgekeerd. Ik ben gaan houden van die kinderen die ondanks hun beperking of misschien wel juist daardoor vaak leven alsof het hun laatste dag is. Het doorzettingsvermogen, het optimisme. Als gezonde volwassenen kunnen we veel daarvan leren. Ik ben altijd blij als ik hier tijdens mijn werk deelnemers tegenkom die nieuwe mogelijkheden in zichzelf ontdekken of die ik een stukje in die richting kan helpen. Dat is betekenisvol werken.”

Acteur

Lees over Flip

Team Akerendam Peter

Peter de Ruiter

Acteur

Team Akerendam Iris

Iris van der Does

Acteur

Team Akerendam Inge

Inge van Gils

Acteur

Team Akerendam Louk

Louk Muller

Acteur

Team Akerendam Irma

Yrma Storm van ‘s Gravesande

Acteur

Comeniuslaan 25
 1404 AB Bussum
Email: info@akerendam.nl
 Telefoon: +31 (0)35 678 22 50