Salestraining: “Adviserend verkopen”

Specifiek voor accountmanagers uit het hogere salessegment bieden wij commerciële trainingen aan. Wij trainen uit het perspectief van de klant en zien verkopen als ‘de klant helpen aankopen’. Voor groot belang is daarbij dat de trainee als accountmanager een gelijkwaardige en duurzame relatie met de klant opbouwt.

Onderwerpen die in onze commerciële trainingen aan de orde komen zijn onder andere: relatieopbouw, acquisitie, onderhandelen, omgaan met bezwaren & klachten, effectief samenwerken en branche-expertise.

Hoe gaat het in zijn werk?

Elke training begint met een intake: Een oriënterend gesprek met het management, de trainees en eventueel hun klanten. Op basis hiervan ontwikkelen wij een training op maat. Wij verdiepen ons in de klanten van de trainees, zodat er zo specifiek mogelijk getraind kan worden.

Training van psychologen en acteurs

Tijdens de training ‘Adviserend Verkopen’ oefenen de trainees intensief in het onderscheiden van aankoopstappen – van de koper – en verkoopstappen – van de verkoper. Om zijn of haar verkoopstappen naadloos te kunnen laten aansluiten op de aankoopstappen van de klant, leert de trainee doorlopend bewust te zijn van de stap waarin de klant zich begeeft.

Om de training dicht bij de praktijk te laten staan, gebruiken wij specifiek ontwikkelde cases die aansluiten op de wereld van de trainees. Een enkele keer oefenen we ook met de klant van de klant. De trainees zien en horen dat ze op deze manier de stappen zetten naar een langdurige werkrelatie met de klant, waardoor verkoop waarschijnlijker is en vooral tot interessantere opdrachten leidt.

Comeniuslaan 25
1404 AB Bussum
Email: info@akerendam.nl
Telefoon: +31 (0)35 678 22 50