Een koffer vol ervaringen die we graag delen

Psychologie vertalen naar begrijpelijke en bruikbare oplossingen voor jouw organisatie, dat is onze passie. En vaak zijn die oplossingen verrassend simpel. En verrassend leuk! Lees zelf hoe jij jouw mensen en teams beter kunt laten presteren.

Op zoek naar iets specifieks?

Via deze filters kun je selecteren op thema, type publicatie en/of auteur.

Factsheet

9 valkuilen (en oplossingen) bij de overgang naar zelfstandige teams

Waar moet je rekening mee houden bij de overgang naar zelfstandig opererende teams? In dit factsheet delen we 9 valkuilen bij die verandering en geven we je praktische tips om die valkuilen te ontwijken.

Download het factsheet

Klantcase

Samenwerken na de fusie, zo doe je dat.

Hoe zorg je dat na een ingrijpende fusie de onderlinge samenwerking echt op gang komt? Leer van de ervaringen van de afdeling Beeldvormende Technieken van het St. Antonius ziekenhuis die de afgelopen jaren grote veranderingen doormaakte.

Lees het klantcase

Blog

Hoe uitgeput zijn jouw werknemers? Dit gebeurt er achter de schermen

In dit artikel leggen we uit waar stress en overbelasting bij je medewerkers vandaan komt en wat je er als leidinggevende aan kunt doen.

Lees het artikel

Blog

3 tips om goed te starten met je nieuwe baan in coronatijd

Beginnen aan een nieuwe baan in coronatijd zit vol kleine obstakels. Arbeids- en organisatiepsycholoog Melissa van der Zwan geeft je drie tips om de eerste weken bij je nieuwe werkgever tot een succes te maken.

Lees het artikel

Klantcase

Reorganiseren, zo doe je dat.

De RAI werd door de effecten van de coronacrisis gedwongen om een ingrijpende reorganisatie door te voeren. Hoe doe je dat met oog voor emoties en onderlinge relaties? We zetten drie leerervaringen op een rij.

Lees het klantcase

E-book

Leiderschap, kun je dat leren?

Leiderschap en leiderschapsontwikkeling zijn hot. Waarom eigenlijk? Hebben we leiderschap echt nodig? Hoe ontstaat leiderschap en hoe ontwikkel je het? Vragen die we in dit e-book voor je beantwoorden.

Download het e-book

Factsheet

7 adviezen om als team door de crisis te komen

Hoe voorkom je in de coronatijd dat oude patronen, irritaties en uitdagingen in teams weer tevoorschijn komen? Lees nu de 7 adviezen van Ruben Kooy om als team goed te functioneren als je op afstand werkt.

Download het factsheet

Blog

De bedrijfspsychopaat, een wolf in maatpak – deel II

Hoe weet jij zeker dat er geen psychopaten in je organisatie rondlopen? Lees nu in het blogartikel van Joost Jongeneel hoe bedrijfspsychopaten opereren en hoe je voorkomt dat ze je organisatie infiltreren.

Lees het artikel

Blog

Help, mijn team werkt thuis!

Hoe laat je als leidinggevende je team online effectief samenwerken? Bedrijfspsycholoog Laury Peters legt je uit wat er gebeurt in het brein van de thuiswerkers en wat je daaruit kunt leren als leidinggevende.

Lees het artikel

Blog

De bedrijfspsychopaat: een wolf in maatpak

Een psychopaat op de werkvloer kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf. In deel 1 van deze artikelreeks legt Joost Jongeneel uit hoe je het gedrag van een bedrijfspsychopaat herkent en hoeveel er precies rondlopen.

Lees het artikel

Factsheet

7 tips om talentvolle medewerkers vast te houden

Talentvolle medewerkers blijven boeien en binden is niet zo eenvoudig. Voor je het weet ben je ze weer kwijt. Daarom hebben we zeven praktische tips voor je op een rij gezet voor het vasthouden van talent.

Download het factsheet

Groei ontstaat buiten je comfort zone

“Wanneer er echt groei in je ontwikkeling ontstaat? Als je buiten je comfort zone treedt! Het ontdekken van (onbewust) gedrag en het experimenteren met nieuw gedrag, dat is wat je helpt om effectiever te worden in je functie.”

Laury is een bevlogen arbeids- en organisatiepsycholoog die ervoor zorgt dat individuen en teams het beste uit zichzelf halen.

Wij zijn verhuisd.

Ons nieuwe adres:

’s-Gravelandseweg 73
1217 EJ Hilversum
+31 (0)35 678 22 50