Will van Schendel

Directeur bestuurder van Stichting De Sociale Maatschap

“Een aantal jaar geleden wilden we graag onze loketmedewerkers trainen. Zij hebben een belangrijke plek in onze organisatie, zijn vaak het eerste gezicht van de organisatie naar buiten toe. We zochten trainers die uiteraard aandacht hadden voor de prestaties van de medewerkers, maar die ook konden trainen op verwachtingen van cliënten, op moeilijk gedrag en dat soort zaken. Zo kwamen we terecht bij Akerendam en dat bleek een uitstekende keuze. Het zijn professionals met alle aandacht voor het werk, voor degenen die er werken en ook voor de lokale cultuur.”

“Akerendammers zijn attent en laten zien zich werkelijk te hebben verdiept in de verschillende dossiers. Verder maken ze elk proces  inzichtelijk en bieden verschillende scenario’s op een onderwerp aan, nemen de consequenties met je door en leggen voor en nadelen uit. Ze zijn goed bereikbaar en zeer dienstverlenend. Maar vooral is er openheid en vertrouwen in de samenwerking. Toen wij fuseerden heeft Akerendam ons geholpen bij het zoeken van de geschiktste managers: wat hebben we nodig gezien het profiel en de gevraagde competenties? Soms vliegen we ze in voor coaching van individuele medewerkers. Ze zijn eigenlijk onze huistrainers en psychologen geworden.”

Ireen Gebhardt

Manager Personeel & Organisatie bij Meeùs

“Wij zochten een partner waarmee we een traineeship konden opzetten voor net afgestudeerde HBO-ers, waarin groei en ontwikkeling centraal stond. Het doel was de beste kandidaten te vinden en die in twee jaar op te leiden tot accountmanager. Akerendam heeft veel ervaring in het organiseren van selectie-events. Daarom hebben we hen gevraagd om met ons samen een selectie-event op te tuigen waaruit de sterkste kandidaten zouden komen bovendrijven.”

“Tijdens een uitgebreid, eendaags selectieprogramma testte Akerendam de kennis, de competenties, de vaardigheden en de persoonlijkheid van de kandidaten. Akerendam vervulde vervolgens ook een belangrijke rol bij de definitieve selectie van de trainees door het aanleveren van absoluut heldere en duidelijke testresultaten.”

“We hebben samen twee van zulke selectie-events gehouden. Dat resulteerde in zes fantastische trainees die nu enthousiast hun traineeship invullen. Leren en verkennen zijn de sleutelwoorden in het eerste jaar. Daarin zijn ook korte stages en assurantie-opleidingen opgenomen. Akerendam heeft bovendien een modulaire commerciële vaardigheidstraining opgezet. Die is erop gericht om de commerciële kwaliteiten van onze trainees verder te ontwikkelen. Prima combinatie van theorie en praktijk in een professionele leeromgeving.”

“Onze samenwerking is tot de dag van vandaag gewoon super. We werken inmiddels nog intensiever samen. Vanuit P&O richten wij ons op talentontwikkeling en proberen wij onze medewerkers in hun kracht te zetten. Akerendam biedt ons daarin de helpende hand door middel van ontwikkelassessments en development centers. De professionals van Akerendam heb ik leren kennen als een enthousiast, klantgericht, gedreven en vooral vakkundig team met een open mind. En dat is precies wat wij zoeken.”

Francis Jonkergouw

HR & Facility manager bij IAK Verzekeringen

“Wij hadden enkele jaren terug een trainingsvraag voor onze leidinggevenden. Het programma wat Akerendam kon bieden paste uitstekend. Deze trainingsbehoefte is de afgelopen jaren ingevuld met een maatwerktraining voor al onze leidinggevenden. Deze zes-maandentraining is verdeeld in diverse modules met alle ruimte voor persoonlijke begeleiding. Bijvoorbeeld door het inzetten van Development Centers en een coach.”

“In totaal hebben drie groepen leidinggevenden de training doorlopen. Aan de hand van tussentijdse en eindevaluaties is de training een aantal keer bijgesteld en nog beter afgestemd op de wensen en behoefte van de organisatie en van de groep.”

“De samenwerking met Akerendam vinden wij erg prettig. Hun aanpak is uniek en gericht op het bereiken van een zo groot en zo effectief mogelijke betrokkenheid. Onder meer door het MT de training mee te laten verzorgen en de assessments mee te laten beoordelen. Bovendien zijn ze zelf ook zeer betrokken bij ons als organisatie, flexibel in hun aanpak en vind je hier echte passie voor het vak.”

“Tot welke resultaten het heeft geleid? Kort samengevat: we hebben nu een groep leidinggevenden die werkt met een eenduidiger stijl van leidinggeven. Daarnaast hebben onze leidinggevenden individueel inzicht gekregen in hun eigen kracht. Als organisatie weten wij waarop wij hen moeten coachen en begeleiden en op welke trajecten wij hen in hun kracht kunnen zetten. Aankomend jaar organiseren we een terugkomsessie. Daarnaast bekijken we of we ook starten met commerciële trainingen.”

Comeniuslaan 25
1404 AB Bussum
Email: info@akerendam.nl
Telefoon: +31 (0)35 678 22 50