Gesprekstechnieken

Structuur in je gesprekken

Gestructureerde gesprekken voeren lijkt soms een hele kunst. Toch is het te leren. In deze High Impact Training ontdek je hoe je grip houdt op het verloop, de inhoud en de duur van een gesprek door structuur aan te brengen en handige gesprekstechnieken in te zetten. We gaan in deze High Impact Training onder meer in op de kop, romp en staart van het gesprek, tussentijds samenvatten, de voortgang versnellen en afronden met SMART afspraken.

Resultaat: je bent in staat om het gesprek gestructureerd neer te zetten (en ook de ander mee te nemen in jouw structuur), bij te sturen en af te ronden met heldere, concrete afspraken.

Draagvlak versus weerstand

Hoe krijg je draagvlak in plaats van weerstand voor je plannen en visie? Als je het vertrouwen van de ander (klant, prospect, medewerker of collega) hebt, ligt je uiteindelijke doel binnen handbereik. Maar hoe doe je dat? In deze High Impact Training krijg je het gereedschap daarvoor aangereikt: hoe stel je de juiste vragen, hoe kun je je blijvend concentreren en daardoor actief gericht zijn op de ander? Het stellen van gerichte vragen helpt je de regie te houden en niet van jouw koers af te wijken. Bovendien kun je met jouw vragen de ander helpen nadenken over het probleem dat jij signaleert. Je betrekt hem zo actief in jouw zienswijze en laat hem zien dat jij op jouw beurt oog hebt voor de situatie van de ander.

Resultaat: terwijl jij de regie houdt, krijgt en ervaart de ander ruimte, neemt het vertrouwen toe en de weerstand af en ontwikkel je draagvlak voor jouw plannen en visie.

Feedback, confronteren, slecht nieuws

Vrijwel niemand vindt het fijn om lastige gesprekken te voeren. Toch moet het soms….en het wordt nog ingewikkelder als je eigenlijk begrip kunt opbrengen voor de situatie van de ander. In deze High Impact Training leer je om lastige gesprekken goed voor te bereiden zonder je doel uit het oog te verliezen. Je ontdekt hoe je slecht nieuws, lastige feedback of confrontaties constructief kunt overbrengen en hoe je kleine incidenten of stevige patronen bespreekbaar maakt.

Resultaat: ook bij het voeren van lastige gesprekken ben je in staat de boodschap duidelijk over te brengen en urgentie te creëren, met behoud van de relatie!

Meer info en aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Klik hier om je in te schrijven of om meer informatie aan te vragen.

 

Comeniuslaan 25
1404 AB Bussum
Email: info@akerendam.nl
Telefoon: +31 (0)35 678 22 50