Coaching

Stilstaan bij wat je kunt en hoe je jezelf verder kunt ontwikkelen. Bij coaching draait het om bewustwording en persoonlijke groei, het ontwikkelen van jouw talenten en het vergroten van zelfvertrouwen. Onze coaches gaan met jou aan de slag om het beste uit jezelf te halen.

‘On the job’ en ‘off the job’

Coaching kan op de werkplek of op een andere locatie plaatsvinden. Bij ‘on the job’ coaching gaan we direct met jou aan de slag in de praktijk. We gaan op zoek naar patronen en oefenen samen nieuwe aanpakken. ‘Off the job’ coaching vindt meestal plaats bij ons op kantoor. Je neemt dan letterlijk afstand van je werk, waardoor je je volledig kunt richten op je ontwikkelvraag.

Akerendam: coaching op maat

Bij Akerendam bepalen we altijd samen met de jou de beste aanpak. Geen situatie of klant is hetzelfde en onze coaches verschillen van elkaar in achtergrond en persoonlijkheid. Daarom vinden wij het belangrijk om tijdens een intakegesprek veel aandacht te besteden aan jouw wensen en verwachtingen. Waar mogelijk betrekken wij de leidinggevende actief bij het coachingstraject: door input te vragen, gezamenlijk te evalueren en door aandacht te besteden aan hoe hij/zij jou kan helpen bij je ontwikkeling.

Onze coaches

De Akerendamcoach toont empathie en werkt altijd met respect. Onze coaches kenmerken zich met de volgende eigenschappen:

  • Onderzoekend: we luisteren naar je behoeften en gaan verder in op de vragen ‘hoe is deze specifieke situatie ontstaan?’, ‘wat is je eigen aandeel daarin?’ en ‘wat wil je veranderen?’
  • Provocerend: we gaan uit van je eigen kracht en dagen je uit assertief te zijn en het beste uit jezelf te halen. Altijd met empathie, persoonlijke aandacht en humor.
  • Oplossingsgericht: samen met jou zetten we problemen om in doelen en creëren we mogelijkheden. Daarbij maken we onderscheid tussen de kern en bijzaken: ‘If it ain’t broke, don’t fix it’.
  • Confronterend en eerlijk: onze coaches zetten je aan het denken. We houden je een spiegel voor en gaan op laten je zien hoe je je verder kunt ontwikkelen.

Comeniuslaan 25
1404 AB Bussum
Email: info@akerendam.nl
Telefoon: +31 (0)35 678 22 50